01 530 47 70

Čiščenje brez vode

Popolna nadomestna rešitev za običajno umivanje z vodo in milom.

 

Vlažne umivalne rokavice Abena so najboljša nadomestna rešitev za zagotavljanje celotne in udobne posteljne kopeli za nepokretne bolnike in ljudi, ki ne morejo uporabiti običajne kopeli z vodo in milom. Oblikovane so bile posebej za oskrbo posameznikov doma, pa tudi za oskrbov domu za starejše osebe in bolnikov v bolnišnici. Z rešitvami umivanja brez vode Abena zagotavlja celotno in udobno umivanje telesa z izdelki za umivanje, ki jih ni treba spirati, kot so vlažne umivalne rokavice, kape za umivanje las brez vode, robčki za posteljno kopel, pena za umivanje in še veliko drugih izdelkov.

Umivanje brez vode z vlažnimi umivalnimi rokavicami Abena prihrani čas in trud, saj vam ni treba uporabiti vode in mila niti splakovati in osušiti umivalnika po umivanju, kar negovalcem pri umivanju nepremičnih bolnikov omogoča bolj ergonomski položaj. Poleg tega pa je uporaba izdelkov za umivanje brez vode povezana z manj težavami s kožo, kot je npr. inkontinenčni dermatitis (IAD).

Snovi v vlažilnih umivalnih rokavicah so bolj higienske in nežnejše za kožo kot voda in milo, saj kožo manj izsušijo. Naše vlažne umivalne rokavice:

  • so dermatološko testirane,
  • ne vsebujejo alergenov,
  • ne vsebujejo dišav in konzervansov,
  • ne vsebujejo alkohola, parabenov in alergenov,
  • ne vsebujejo fenoksietanola.

Prihranek je potrdila triletna študija na univerzi Radboud na Nizozemskem. Študijo umivanja brez vode so izvajali v 56 oddelkih domov za starejše, sodelovalo pa je 500 stanovalcev teh domov.

Schoonhoven L, van Gaal BG, Teerenstra S, Adang E, van der Vleuten C, van Achterberg T. Cost-consequence analysis of "washing without water" for nursing home residents: a cluster randomized trial. Int J Nurs Stud. 2015 Jan;52(1):112-20. doi: 10.1016/j.ijnurstu.2014.08.001. Epub 2014 Aug 10.(Zunanja povezava).

Preberite sporočilo za javnost