01 530 47 70

BLOG

Prihaja dan D? Ne pozabite na stvari, ki ne smejo manjkati v torbi za v porodnišnico

03.05.2023 Čas od dveh črtic na testu nosečnosti pa do odhoda v porodnišnico navadno mine zelo hitro. Tako se boste, kot bi mignil, znašli pri pripravi torbe za v porodnišnico. Kaj ne sme manjkati v njej?

Preberite več


Patronažne sestre, dragocena opora družinskim oskrbovalcem

29.03.2023 Po nekaterih ocenah kar vsak peti do deseti prebivalec Slovenije dnevno skrbi za svojega bolnega, starostno onemoglega ali invalidnega bližnjega. Pomemben del oskrbe na domu so velikokrat tudi patronažne medicinske sestre, ki izvajajo medicinsko-tehnične postopke in posege po naročilu osebnega zdravnika.

Preberite več


Navodila za nameščanje pripomočkov za inkontinenco

20.03.2023 Kako pravilno namestiti pripomoček za inkontinenco, da bo ta kar najbolje opravil svojo nalogo? Vi ali vaš bližnji pa se boste počutil varno, brez skrbi zaradi neprijetnega vonja urina ali iztekanja ter madežev na oblačilih.

Preberite več


»Nega bližnjega je plemenito, a zahtevno delo«

03.03.2023 Veliko svojcev se (tudi čez noč) znajde v vlogi negovalca bližnjega – starih staršev, staršev, partnerja, tašče, tasta, sestre, brata, otroka, soseda ali prijatelja. Po nekaterih ocenah kar vsak peti do deseti prebivalec Slovenije dnevno skrbi za svojega bolnega, starostno onemoglega ali invalidnega bližnjega. O zahtevni vlogi neformalnih oz. družinskih oskrbovalcev smo se pogovarjali z zdravnico in diplomirano medicinsko sestro z Inštituta Antona Trstenjaka.

Preberite več