01 530 47 70

BLOG

»Nega bližnjega je plemenito, a zahtevno delo«

03.03.2023 Veliko svojcev se (tudi čez noč) znajde v vlogi negovalca bližnjega – starih staršev, staršev, partnerja, tašče, tasta, sestre, brata, otroka, soseda ali prijatelja. Po nekaterih ocenah kar vsak peti do deseti prebivalec Slovenije dnevno skrbi za svojega bolnega, starostno onemoglega ali invalidnega bližnjega. O zahtevni vlogi neformalnih oz. družinskih oskrbovalcev smo se pogovarjali z zdravnico in diplomirano medicinsko sestro z Inštituta Antona Trstenjaka.

Preberite več


Demenca in inkontinenca – dodatna izziva za družinske oskrbovalce

03.03.2023 Pogosti spremljevalki starosti sta tudi demenca in inkontinenca, kar predstavlja še dodaten izziv za bližnje, ki se znajdejo v vlogi oskrbovalcev. Kako si lahko pomagajo in kam se lahko obrnejo?

Preberite več


Abena–Helpi ima vzpostavljen sistem vodenja kakovosti ISO 9001

03.03.2023 Partnerji se vedno bolj zavedajo pomena kakovosti in od dobaviteljev pričakujejo, da so izdelki in storitve skladni z najvišjimi standardi. V podjetju Abena - Helpi to potrjujemo s certifikatom sistema vodenja kakovosti - ISO 9001:2015, ki dokazuje našo zavezo kakovosti in zadovoljstvu naših partnerjev.

Preberite več


Nepremočljive zaščitne podloge – učinkovit in praktičen pripomoček za vsak dom

01.02.2023 Podloge, ki zaščitijo površine pred madeži, so lahko praktičen pripomoček za različne potrebe – pa naj gre za previjanje otroka, nego starejših ali kroničnih bolnikov v domači oskrbi, zaščito površin pred dlakami in madeži hišnih ljubljenčkov ali pa za zaščito mize pri ustvarjanju. Katero podlogo izbrati?

Preberite več