01 530 47 70

BLOG

Katere pripomočke za inkontinenco mi lahko predpiše zdravnik »na recept«?

26.01.2022 Inkontinenca oz. nehoteno uhajanje urina je relativno pogosta težava, tako žensk kot moških. Ste vedeli, da so ob pogostejših in večjih težavah z oslabljenim mehurjem pripomočki za inkontinenco na voljo tudi prek naročilnice za medicinske pripomočke oz. »na recept«?

Preberite več


Abena Pants – katere vpojne hlačke za enkratno uporabo izbrati?

12.01.2022 Imate težave z oslabljenim mehurjem in vam zaradi aktivnosti čez dan bolj kot predloge oz. vložki za inkontinenco odgovarjajo vpojne hlačke, podobne spodnjemu perilu? Toda, katere vpojne hlačke za enkratno uporabo izbrati?

Preberite več


Trije nasveti za lažjo in kakovostnejšo nego bližnjih v domači oskrbi

05.01.2022 Nega oseb v domači oskrbi je vse prej kot preprosta. S kakovostnimi pripomočki in izdelki pa je ta lahko lažja, predvsem pa omogoča kakovostnejše življenje osebi, ki potrebuje nego, pa tudi osebi v vlogi negovalca.

Preberite več


Menopavza je veliko več kot le izguba menstruacije

22.12.2021 Izguba menstruacije, neprijetni vročinski oblivi, motnje spanja, srčnega ritma, nihanje razpoloženja, pogosto pa tudi urinska inkontinenca v različnih oblikah … Vse to so simptomi obdobja menopavze in po menopavzi, s katerim se srečujejo ženske, večinoma med 45. in 55. letom starosti.

Preberite več